Orange mobile personalisation | telecommunications

orange_banner_overlayBLK.jpg

 

How might we engage the public to redesign a local library so that it meets the needs of current and future users?

 

The challenge

The Harrow Council and the Stanmore local library asked Eclipse to design and deliver a bespoke public consultation and broader engagement around the redesign of the inside of the public library spaces.

The approach

Our approach was co-creative, and leveraged both digital tools and analog activities. We engaged with users and non-users in the community to better understand how the library can inspire new uses and be more sustainable more broadly.

The solution

As a result, the set of new ideas developed with stakeholders and the community, informed the redesign of the library focused on use rather than just its look and feel.


We worked with Harrow Council to conduct user-centred consultation research around new and improved uses of the Library that could attract 18 to 35 year-old non-users, and increase use amongst existing users. We developed an initial set of ideas with staff and users in the Library - using a digital tool to gather and assess ideas. We followed a similar approach with non-users, but spoke to them in places they currently use for activities related to the ideas. We then took the most popular ideas into an interactive Consultation (Co-design) Event. Staff, users and non-users dropped into the Library to offer feedback and to build out the ideas through interactive floor plans and we assessed how willing people were to pay for such services associated with each idea. Through this work we identified four ‘Idea Groups’ with the most potential to attract and sustain use, and explored how these ideas could work as a service in the Library. The findings from this work were then used to inform the physical redesign of the Library.